søndag den 22. januar 2012

Stegt flæsk

En lille een til halsen siger hun og stiller et vinglas med en sjat whisky foran ham. Ellers tak siger han, han vil helst have det i enten cola eller kaffe. Han drikker ikke ren whisky. Det gør hun. Eller hun prøver ihvertfald på det. Siger det kan man... (host host) kan man... (hakke hakke) da sagtens! (sprutte sprutte), mens hun tømmer sjatten og han griner af hende. I samme sekund går det op for hende at hun har forvekslet whisky med cognac.

Hun har inviteret ham på stegt flæsk. Hun står over køkkenvasken og skræller kartofler. Han skærer flæsket. Mærkeligt at slagteren ikke havde skåret det i forvejen.
Han fortæller om sin oldefar som åbenbart figurerer i Den Store Danske Encyklopædi. Han kløjs lidt i ordet encyklopædi og hun siger at hun nok tror det udtales en-sy-kly-pæ-di.
... så kunne jeg gå ind og kikke i hans butik siger han og hun svarer ja, men tænker hvilken butik?! Hun har været fraværende et øjeblik. Ladet tankerne flyve og aner ikke hvad han snakker om, udover at det har relation til hans familie.

De får drejet samtalen ind på politik. Det gør de af en eller anden grund altid. Det er som en naturlov. De to skal bare diskutere politik. Eller diskussion er måske så meget sagt, eftersom de grundlæggende er enige om mange ting. Der er bedre tider på vej siger han og hun håber han har ret, men tænker at politik alligevel er noget forfærdeligt kompliceret noget og hun kommer til at tænke på et interview hun læste med en kvindelig dansk politiker, som udtalte at når kvindelige politikere stiller op til interview, spørger journalisten altid hvordan de får karriere og familieliv til at hænge sammen. Det samme gør sig ikke gældende for mandlige politikere og hun tænker at ligestillingen alligevel har et stykke vej endnu.

Du behøver ikke komme fedtstof på panden siger han og skuler til olivenolien på køkkenbordet. Det kan stege i sit eget fedt med reference til det nu udskårne flæsk. Stege i sit eget fedt... Den var god tænker hun.

Ved middagsbordet snakker de Grand Prix og hun kommer til at tænke på år 2000 hvor Brøderne Olsen vandt Dansk Melodi Grand Prix. Så er de vinderchancer da fuldstædig forplumret havde hun sagt til sin mor. Et par måneder senere havde hun selv skrålet med på Fly on the wings of love. Er det formildende omstændigheder hvis hun indrømmer at hun var fuld?
Hun tænker også på at hun tidligere i dag har lyttet til Lars HUG som har lavet en coverversion af Dansevise. Lars HUG og Hvorfor er lykken så lunefuld. Ja, hvorfor?!

Det er godt du spiser siger han, da hun sætter tænderne i endnu et stykke flæsk og hun kommer til at tænke på eksen som var forbi tidligere i dag for at hente barnet. Du har godt nok tabt dig havde han sagt og hun svarede at det var pga. medicinen og havde hevet op i kjolen, for at vise at hendes ribben lader sig ane, som et barn stolt viser sin tegning frem. Var det nu også nødvendigt? tænkte hun efterfølgende, hun havde trods alt været i seng med ham engang, omend det forekom hende at være dekader siden.

Duften af stegt flæsk hænger i luften som tykke gardiner. Tykke røde velour gardiner som taget ud af en David Lynch film. Jeg lufter lige lidt ud siger han og åbner havedøren. Ja svarer hun og tænker at hvis bare hun kunne forelske sig i ham ville alting være godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar